Multifokális lencse

 Multifokális lencse

Ahogy a neve is utal rá, ez a típus több fókuszú. A lencse tetején tartalmaz egy széles távoli zónát, az alján pedig egy közeli munkavégzéshez használható részt. A kettő között, felülről lefelé folyamatosan erősödő dioptria-értékeket találunk, míg végül eléri az olvasó zóna erősségét.

A távoli és közeli rész között elhelyezkedő csatorna használható a közbülső távolságokra. A csatorna szélessége gyártónként és típusonként különböző, de függ az addíció mértékétől is; minél nagyobb a távoli és közeli közötti különbség, annál szűkebb a csatorna szélessége.

Ezért minél korábban találkozik valaki ezzel a felületkialakítással, annál könnyebben megszokja, hiszen fiatalabb korban kisebb az addíció mértéke, ezért szélesebb a csatorna, lágyabb a dioptria-átmenet. A progresszív felület megszokását befolyásolja a pontos feljelölés, és a keret beállítása. Fontos a szem és szemüveglencse megfelelő távolsága, és a keret dőlésszögének beállítása is.

A fentiekből is látszik, hogy ennél a lencsénél kell a legtöbb szakmai szempontot figyelembe venni.  A megfelelő keret kiválasztásában örömmel segítünk Önnek!

multifokalis

A multifokális lencse speciális este, a számítógépes munkaszemüveg

Egész napos számítógép használatra, számítógépes munkaszemüveget ajánlunk. Az ilyen felület lágyabb átmenettel rendelkezik, így biztosított a gyors megszokás, és az éles látás az egész íróasztal területén és a számítógép képernyőjén is. A számítógépes munkahelyek száma rohamosan növekszik. Ezzel párhuzamosan, növekszik az igény, a munkatávolságban lévő monitorokhoz is jól használható szemüvegekre.

munkaszemuveg