Mitől jó egy napszemüveg

Persze, legyen divatos, és álljon jól, de milyen szempontok fontosak még?
Amíg csak készülünk a jó időre, és álmodozunk a napsütésről, okosodjunk együtt!

Egy kis optika.. Csak röviden, ígérem!
Az UV sugárzás három tartományra osztható, UV-A, UV-B és UV-C részre. Az UV-C sugárzást szinte teljesen elnyeli a Föld ózonrétege, ezért az UV sugárzást a hétköznapi életben, az A és B tartományokra használjuk. Az UV-A és B tartományba tartozó fénysugarak, a szemben elváltozásokat idézhetnek elő; megbetegíthetik a szaruhártyát és szerepük van a korai szürkehályog kialakulásában.

Ebből következik, hogy a jó napszemüveg, mindenképp legyen UV szűrővel ellátott!
A csak sötétített, de UV szűrővel nem rendelkező napszemüveg nem nyújt védelmet, sőt további károkat okozhat. Rossz minőségű lencsék esetén, amikor csak egy színezett réteggel látják el a felületet, torzító hatás léphet fel, amely fejfájást és szemfáradást eredményez.

A napvédő lencsék speciális fajtája, a polaroid lencse. Lássuk, mi is az..?
A természetes fény minden irányban szóródik. A fénylő felületekről (pl. víz, hó, nedves út) visszaverődő fénysugarak úgy verődnek vissza, hogy az, az emberi szemnek zavaró. A polárszűrős lencsék, ezeket a visszaverődő fénysugarakat oltják ki, így sokkal jobb lesz a kontraszt és tisztább a színérzékelés.
Horgászok és a vizek szerelmesei, csak ilyet keressenek!! :))))))

Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy jó optikai paraméterekkel rendelkezik a kiszemelt napszemüveg?
Fontos, hogy a szemüveg el legyen látva CE jelzéssel, ez garantálja, hogy a szemüveg, megfelel az európai irányelvek által meghatározott, biztonsági feltételeknek.
Ha teljesen biztosra akarunk menni, szaküzletben válasszunk napszemüveget! Elvégre cipőt sem lámpaboltban veszünk..! :)))))))))))))))
Annak sem kell lemondania a napszemüvegről, aki szemüveges. Lehet dioptriás napszemüveget is készíttetni!

napszemuveg