Tallián Optika logo fehér

Szemüveglencse ajánló - foglalkozások szerint

Szemüveg választási szempontok TANÁROKNAK

Ha még csak az apró betűkkel gyűlt meg a bajod, választhatod azt a megoldást, hogy csak alkalomszerűen viselsz olvasó szemüveget, amikor javítani akarsz a közeli látásodon. Ebben az esetben figyelned kell arra, hogy mindig veled legyen a szemüveg, amikor szükséged van rá, és biztonságosan tárold, amikor nem használod.

A legtöbb baleset az alkalomszerűen használt szemüvegeket éri, hiszen le-fel tesszük, ott marad asztalon, széken, rákerül könyv vagy megrágja a kutya.. Érdemes előre gondolkodni, és rögtön kettőt készíttetni, mert ebben az esetben, egy szemüveg nem szemüveg!

A baleseteket jó eséllyel  kiküszöbölheted, ha megfontolod egy olyan multifokális lencse használatát is, ahol a felső (távoli) rész, hatástalan. Így fent maradhat a szemüveged egész nap, nem kell fel- és levenned.

Amikor a gyerekekre nézel a teremben, a dioptria nélküli részen nézel át, és ez nem változtat semmit a látásodon. Viszont ha dolgozatot javítasz, vagy olvasol, az alsó részen található dioptria segíti a munkád.

Mire figyelj szemüvegválasztáskor tanárként? - Szentes Tallián Optika
szemüvegajánló tanároknak - Szentes Tallián Optika

A multifokális lencse további előnye, hogy a számítógéphez is használhatod. Ma már az elektronikus naplóba kell felvezetni a jegyeket, ami számítógépen történik, és ez a látás szempontjából egy újabb távolság.

A multifokális lencse készülhet úgy is, hogy a monitor és az íróasztal közötti területet hidalja át, ilyenkor munkaszemüvegről beszélünk. Ebből hiányzik a távoli korrekció, viszont a használati távolságon belül egy lágyabb dioptria-átmenetet és nagyobb látóteret tapasztalsz majd, így kényelmesebb fejtartással dolgozhatsz a számítógépen. Ennek abban az esetben van jelentősége, ha napi több órát a monitor előtt töltesz.

A digitális eszközök használata miatt, minden verzióra kék fényszűrő réteggel ellátott lencsét ajánlanék. A BlueControl réteg semlegesíti a digitális eszközök által kibocsátott kék fényt, így megelőzi a szem megerőltetését és az abból fakadó szemfáradságot. További előnye, hogy csökkenti a ragyogást, és fokozza a kontrasztot.

Ha tovább szeretnéd fokozni az élményt, érdemes lehet  a klasszikus lencsét fényre sötétedő kivitelben választani, így amikor a gyerekekkel kint vagy az udvaron, teljeskörű napvédelmet is biztosít a szemüveg.

Szemüveg választási szempontok IRODAI MUNKÁHOZ

Valószínűleg egy íróasztal mögött töltöd az időd nagy részét. Iratokat olvasol és közben adatokat rögzítesz a számítógépre; vagyis különböző távolságokban kell ugyanolyan élesen látnod, lehetőleg úgy, hogy ne fáradjon el közben a szemed.

Azt már bizonyára tudod, fontos, hogy úgy legyen beállítva a monitor, hogy ne tükröződjön rajta semmi és viszonylag kényelmes távolságban és magasságban legyen.

Időnként tarts szünetet, mozgasd át magad, és ne felejts el pislogni!!

A megfelelő mennyiségű és minőségű könny, fontos feltétele az éles látásnak! Ha ég, szúr, kipirosodik a szemed, használj műkönnyet! (Nálunk is vehetsz az üzletben!)

szemüvegajánló irodai munkát végzőknek - Szentes Tallián Optika
szemüvegválasztás irodai munkához - Szentes Tallián Optika

Irodai munkához elsősorban SZÁMÍTÓGÉPES MUNKASZEMÜVEGET (munkaprogresszív lencsét) ajánlunk, a munkaterületek pontos meghatározása alapján.

A munkaszemüvegek lágy dioptria átmenetet tartalmaznak és kényelmes fejtartást biztosítanak, az egész napos koncentrált figyelemhez. A monitoron található információk veszteség nélkül jutnak el hozzád, és a lencsék segítik a gyors fókuszváltást (iratok-monitor).

A lencsékhez BlueControl réteget ajánlunk, amely semlegesíti a képernyő által kibocsátott kék fényt, így megelőzi a szem fáradását, csökkenti a ragyogást és kontrasztosabb látást biztosít.

Szemüveg választási szempontok BANKI ÜGYINTÉZŐKNEK

Banki ügyintézőként, a Te helyzeted az egyik legkülönlegesebb, szemüveg viselés szempontjából.

Iratokat kell olvasnod, adatokat rögzítesz a számítógépre, az ügyfél pedig nehezen meghatározható távolságra található: bizonyos fiókokban az asztal túloldalán, bizonyos fiókokban messzebb.

Ilyen esetben elsősorban SZÁMÍTÓGÉPES MUNKASZEMÜVEGET (munkaprogresszív lencsét) ajánlunk, a munkaterületek pontos meghatározása alapján.

A munkaszemüvegek lágy dioptria átmenetet tartalmaznak és kényelmes fejtartást biztosítanak, az egész napos koncentrált figyelemhez. A monitoron található információk veszteség nélkül jutnak el hozzád, és a lencsék segítik a gyors fókuszváltást (iratok-monitor-ügyfél).

A lencsékhez BlueControl réteget ajánlunk, amely semlegesíti a képernyő által kibocsátott kék fényt, így megelőzi a szem fáradását, csökkenti a ragyogást és kontrasztosabb látást biztosít.

Szemüvegajánló banki ügyintézőknek - Szentes Tallián Optika

Szemüveg választási szempontok DIÁKOKNAK

szemüvegajánló diákoknak - Szentes Tallián Optika

Ha még tanulsz, intenzív szemmunkát végzel. Az előadásokon jól kell látnod a kivetítőt és a táblát, jegyzetelés közben pedig a füzetet.

Figyeld meg, állandóan rosszul látsz-e, vagy csak időnként Szokott-e szúrni, kipirosodni, könnyezni a szemed? Van-e valamilyen allergiád? Ezek fontos megfigyelések lesznek és segítik majd a korrekt szemvizsgálatot.

Mivel valószínűleg használsz mobiltelefont, laptopot, számítógépet és egyéb digitális eszközöket, az elkészült szemüveg lencséjére BlueControl réteget ajánlok. A BlueControl réteg semlegesíti a digitális eszközök által kibocsátott kék fényt, így megelőzi a szem megerőltetését és az abból fakadó szemfáradságot. További előnye, hogy csökkenti a ragyogást, és fokozza a kontrasztot.

A szemüveg alternatívájaként kipróbálhatod a kontaktlencsét is!

Szemüveg választási szempontok BOLTI ELADÓKNAK

Ha csak az apró betűkkel gyűlt meg a bajod, árazás, számla írás közben, akkor egy egyszerű olvasó szemüveggel megoldható a problémád.

Itt hívnám fel a figyelmed arra, hogy az olvasószemüveg, mindig vizsgálat alapján, szaküzletben készüljön!! A készen kapható olvasók lencséje, sohasem olyan optikai minőségű, mint amit szaküzletben vehetsz meg! Nincs felületkezelése, könnyen karcolódik, tükröződik. A kész olvasók mindkét oldala egyforma dioptria, az emberek nagy részének viszont különböző fénytörésű a két szeme, ezért fontos, hogy mindenkinek személyre szabottan készüljön a szemüveg!

Fontos optikai jellemzője egy szemüvegnek, a két lencse fókuszpontjának távolsága. Akkor látunk jól, ha a lencsék középpontja, pontosan a szemünk közepe elé esik. A kész olvasó szemüvegek egy átlag fókusztávolságra készülnek, ha valakinek ettől eltérő a pupilla távolsága, akkor nem lát élesen a készen vásárolt olvasó szemüveggel. Ezek a hibák könnyen kiküszöbölhetők, ha nálunk készül az új szemüveged!

Ha az olvasáson kívül, számítógépet is kell használnod, akkor SZÁMÍTÓGÉPES MUNKASZEMÜVEGET készítünk Neked. Így fogod egyszerre jól látni az asztalon lévő iratokat és a monitort is.

szemüvegajánló bolti eladóknak - Szentes Tallián Optika

Szemüveg választási szempontok SOFŐRÖKNEK

szemüvegajánló sofőröknek - Szentes Tallián Optika

Rendkívül fontos, hogy látáskorrekciód megfelelő legyen, az általad viselt szemüveg vagy kontaktlencse tiszta látást biztosítson!! Ez azért is lényeges, mert ha szemüveged már “gyenge”, a benne található lencse szórni fogja a fényt, és ez rendkívül kellemetlen lehet autóvezetés közben és nagyon fárasztó is.

Napi munkádból adódóan, legfontosabb a tökéletes távoli látás, de mindeközben a GPS-t, műszerfalat is élesen kell látni, időnként pedig menetlevelet kell kitölteni, gyér megvilágítás mellett. Ha egyetlen szemüveggel szeretnéd mindezt megoldani, multifokális lencsében kell gondolkoznod, azzal fogsz jól látni távolra, műszerfalra és a menetlevélre egyszerre.

A vakító napsütés ellen Xtractive fényresötétedő réteget ajánlanék, amely a szélvédő mögött is besötétedik és véd az erős fénytől.

Speciálisan az éjszakai vezetéshez kifejlesztett lencse az Eyedrive, amely az éjszakai autóvezetés közben tapasztalható csillogásokat csökkenti, rendkívül széles távoli résszel rendelkezik, és kellően széles olvasómezővel a műszerfal távolságában, valamint egy szűkebb olvasó résszel, amely biztosítja a rövid ideig tartó olvasást.

Mit mondanak rólunk azok, akik már többször is a Tallián Optikát választották?

Libor Mihály
Libor Mihály
@mihaly.libor.3
Tovább olvasom
Az én szemüvegeim is innen vannak,és remek ! Mindent kíválóan készítettek el,és ha véletlen gond van,szívesen segítenek is. Remek bolt,és kiszolgálás,kedvesek az eladók,és a Tulaj is! 🙂 Csak ajánlani tudom Mindenkinek,kinek szemüvegre van szüksége!! 🙂 Tiszteletem,s Üdvözletem! 🙂
László Zoltánné
László Zoltánné
@laszlo.gyongyi.56
Tovább olvasom
A kiszolgálás gyors, segítökész, és udvarias, kislányomnak vettük a szemüveget, nagyon megvagyunk elégedve, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Szabó Anna
Szabó Anna
Tovább olvasom
Figyelmes kiszolgálásban volt részem, az első olvasó szemüvegemet Náluk készíttettem. Bízom szakértelmükben, ismerőseimnek a Tallián Optikát szoktam ajánlani.
Marton András
Marton András
Tovább olvasom
Barátságos üzlet, minőségi termékek jó szakemberek ajánlásával. Mióta ide járok, látok.
Előző
Következő