Tallián Optika logo fehér

A szemüvegvásárló munkája: tanárnő.

Szemüvegajánló foglalkozások szerint rovatunkban most a tanároknak segítünk a szemüvegválasztásban.
További cikkek innen:
Jó tudni! kategória

A szemüvegvásárló munkája: tanárnő.

Szemüvegajánló foglalkozások szerint rovatunkban most a tanároknak segítünk a szemüvegválasztásban.

Ha még csak az apró betűkkel gyűlt meg a bajod, választhatod azt a megoldást, hogy csak alkalomszerűen viselsz olvasó szemüveget, amikor javítani akarsz a közeli látásodon. Ebben az esetben figyelned kell arra, hogy mindig veled legyen a szemüveg, amikor szükséged van rá, és biztonságosan tárold, amikor nem használod.

A legtöbb baleset az alkalomszerűen használt szemüvegeket éri, hiszen le-fel tesszük, ott marad asztalon, széken, rákerül könyv vagy megrágja a kutya.. Érdemes előre gondolkodni, és rögtön kettőt készíttetni, mert ebben az esetben, egy szemüveg nem szemüveg!

A baleseteket jó eséllyel  kiküszöbölheted, ha megfontolod egy olyan multifokális lencse használatát is, ahol a felső (távoli) rész, hatástalan. Így fent maradhat a szemüveged egész nap, nem kell fel- és levenned. 

Amikor a gyerekekre nézel a teremben, a dioptria nélküli részen nézel át, és ez nem változtat semmit a látásodon. Viszont ha dolgozatot javítasz, vagy olvasol, az alsó részen található dioptria segíti a munkád.

A multifokális lencse további előnye, hogy a számítógéphez is használhatod. Ma már az elektronikus naplóba kell felvezetni a jegyeket, ami számítógépen történik, és ez a látás szempontjából egy újabb távolság. 

A multifokális lencse készülhet úgy is, hogy a monitor és az íróasztal közötti területet hidalja át, ilyenkor munkaszemüvegről beszélünk. Ebből hiányzik a távoli korrekció, viszont a használati távolságon belül egy lágyabb dioptria-átmenetet és nagyobb látóteret tapasztalsz majd, így kényelmesebb fejtartással dolgozhatsz a számítógépen. Ennek abban az esetben van jelentősége, ha napi több órát a monitor előtt töltesz.

A digitális eszközök használata miatt, minden verzióra kék fény szűrő réteggel ellátott lencsét ajánlanék. A BlueControl réteg semlegesíti a digitális eszközök által kibocsátott kék fényt, így megelőzi a szem megerőltetését és az abból fakadó szemfáradságot. További előnye, hogy csökkenti a ragyogást, és fokozza a kontrasztot.

Ha tovább szeretnéd fokozni az élményt, érdemes lehet  a klasszikus lencsét fényre sötétedő kivitelben választani, így amikor a gyerekekkel kint vagy az udvaron, teljeskörű napvédelmet is biztosít a szemüveg.

Várunk egy ingyenes látásvizsgálatra és tanácsadásra! 

+36 63 312 193

Mit mondanak rólunk azok, akik már többször is a Tallián Optikát választották?

Libor Mihály
Libor Mihály
@mihaly.libor.3
Tovább olvasom
Az én szemüvegeim is innen vannak,és remek ! Mindent kíválóan készítettek el,és ha véletlen gond van,szívesen segítenek is. Remek bolt,és kiszolgálás,kedvesek az eladók,és a Tulaj is! 🙂 Csak ajánlani tudom Mindenkinek,kinek szemüvegre van szüksége!! 🙂 Tiszteletem,s Üdvözletem! 🙂
László Zoltánné
László Zoltánné
@laszlo.gyongyi.56
Tovább olvasom
A kiszolgálás gyors, segítökész, és udvarias, kislányomnak vettük a szemüveget, nagyon megvagyunk elégedve, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Szabó Anna
Szabó Anna
Tovább olvasom
Figyelmes kiszolgálásban volt részem, az első olvasó szemüvegemet Náluk készíttettem. Bízom szakértelmükben, ismerőseimnek a Tallián Optikát szoktam ajánlani.
Marton András
Marton András
Tovább olvasom
Barátságos üzlet, minőségi termékek jó szakemberek ajánlásával. Mióta ide járok, látok.
Előző
Következő