Tallián Optika logo fehér

Gyakran kérdezitek... És mi most válaszolunk!

Látásvizsgálat van, amely ajándék szolgáltatás a nálunk vásárolt szemüvegekhez, tehát DÍJMENTES. A látásvizsgálatot optometrista végzi. Megállapítja a hiányzó dioptriát, ami alapján pontos szemüveget lehet készíttetni. 14 éves kor felett lehet igénybe venni.

A látásvizsgálat egy ajándék szolgáltatás a nálunk vásárolt szemüvegekhez, tehát DÍJMENTES.

A vizsgálat 2 részből áll.

Először elvégzünk pár műszeres vizsgálatot, amelyben kiderülnek a korrigálásra szükséges fénytörési hibák illetve az, ha további szemorvosi vizsgálatra van szükséged.

A második részben, próbakeretbe helyezzük a lencséket és lépésről-lépésre, megközelítjük a legpontosabb korrekciót, amivel jól látsz. Ez az esetek többségében nem pontosan az, amit a műszerekkel kimérünk, hiszen mindig vannak egyéni adottságok, amiket figyelembe veszünk. Itt van lehetőség a nagyon egyedi felhasználási körülmények figyelembe vételére, például:

 • extra látóélességet igénylő hobby – tűgobelin és társai…
 • extra látótávolság – hajóskapitány morze jeleket néz egy másfél méterre a földön lévő képernyőn, vagy biliárd versenyhez szükséges multi, ahol az asztal területén kell a legnagyobb látóteret és legélesebb képet alkotni…

A vizsgálat minden esetben fájdalommentes és körülbelül negyed órát vesz igénybe, vásárlóink részére DÍJMENTES szolgáltatás.

Az aktuális akciókról a weboldalon (itt), illetve a Facebook oldalunkon lehet tájékozódni.
Akcióink mellett a L`amour Csoport I love Szentes kártyája is felhasználható üzletünkben!

Az egyfókuszú lencsék egy távolságra adnak éles képet, a multifokális lencsék pedig mindenhova. Erről bővebben A szemüveglencsék fajtái írásunkban olvashatsz.
 • A szemüveged rendszeres tisztításához használj mikroszálas törlőkendőt és szemüvegtisztító folyadékot.
 • A szemcsésen szennyezett szemüvegedet először bő vízben öblítsd le.
 • A szemüvegedet rendszeresen meg is moshatod, kézmeleg vizet és PH-semleges közeli folyékony szappant, mosogatószert használj.
 • A szennyezett törlőkendődet kimoshatod, de ne használj öblítőszert hozzá.
 • Ne tisztítsd a szemüvegedet papír alapú anyagokkal, mert azok a felrakódott kisebb porszemcséket bedörzsölhetik a lencsébe, illetve farostokat tartalmazhatnak, amelyek megkarcolhatják a lencsét.
 • Kerüld a szemüveged érintkezését intenzív tisztítószerekkel, erős vegyi anyagokkal, (hajlakk, hajfesték, aceton, ragasztó,…).

Ha érzékeny a szemed az erős napsütésre, mindenképp érdemes elgondolkodni a fényre sötétedő lencse használatán. A fotokromatikus lencse a mesterséges fényre NEM reagál, így bent színtelen. A természetes fényben azonban, a fény erősségétől függően besötétedik. Erről bővebben a Milyen szűrőket és rétegeket használhatunk a szemüvegeden című írásunkban olvashatsz. 

Mindkettőnek van előnye és hátránya is. A műanyag keret vastagabb, de hőre tágulhat, így gyakrabban kell igazíttatni, évek alatt pedig veszít a rugalmasságából. A fém keretben, ha a csavarmenetek, szárcsatlakozások rendben vannak, többször is lehet lencsét cserélni.

Erről bővebb információt a Fém vagy műanyagkeretet válasszak? cikkünk videójában találsz.

Igen, vállalunk. A nálunk készült szemüvegekhez biztosan találunk alkatrészt vagy módot a lencse megmentésére. A máshol vásárolt keretek esetében, megnézzük, mit tehetünk…
A fényresötétedő lencse mindig ott van, ahol Te, de a sötétedés mértéke nem tőled függ, hanem a napfény erősségétől. Néha a lencse maximális besötétedése is kevés az autóvezetéshez.
Az előtétes keret polaroid előtétje olyan sötét, mint egy napszemüvegé, de mindig ott kell legyen, ahol használni szeretnéd. Továbbá bizonyos lencse típusokat nem lehet az előtét alá bedolgozni, mert hozzáér a lencséhez az előtét.

Mindenkinek egyedileg rendeljük meg a kontaktlencsét, nem tartunk raktárkészletet az üzletben.

Az egyfókuszú szemüveg, raktári lencsével (kisebb dioptriájú olvasó/távoli/speciálisan egy bizonyos távolságra elkészített szemüveg): 1-2 munkanap.
Magasabb dioptriájú, gyártott lencse: 5-10 munkanap.
Multifokális lencse: 5-10 munkanap.
Igen, de nem helyben történik a forrasztás. Elküldjük egy olyan műhelybe, ahol speciálisan javításokkal foglalkoznak, így lesz a legszebb az eredmény. 5 -10 nap munkaidőre lehet számítani.

 

 • Aktív dolgozóknál, akik munkatávolságban is szeretnének élesen látni.
 • Számítógépet használóknak, ha csak napi pár órát használnak számítógépet. (Ha egész nap számítógépet használnak, számítógépes munkaszemüveget használva érhetik el a legjobb eredményt.)
 • Ha már több szemüvegünk van; külön vezetéshez, olvasáshoz, a számítógéphez, zöldségpucoláshoz, takarításhoz, gyomláláshoz.. stb.


Érdemes vele mihamarabb megismerkedni! 40 – 45 év körül, még kicsi a távoli és olvasó közötti dioptria különbség, nagyon könnyű a megszokás!

Erről bővebb információt a Kinek való a multifokális lencse? című cikkünk videójában találsz.

És még egy fontos kérdés, amit viszonylag gyakran feltesztek nekünk:

Mit mondanak rólunk azok, akik már többször is a Tallián Optikát választották?

Libor Mihály
Libor Mihály
@mihaly.libor.3
Tovább olvasom
Az én szemüvegeim is innen vannak,és remek ! Mindent kíválóan készítettek el,és ha véletlen gond van,szívesen segítenek is. Remek bolt,és kiszolgálás,kedvesek az eladók,és a Tulaj is! 🙂 Csak ajánlani tudom Mindenkinek,kinek szemüvegre van szüksége!! 🙂 Tiszteletem,s Üdvözletem! 🙂
László Zoltánné
László Zoltánné
@laszlo.gyongyi.56
Tovább olvasom
A kiszolgálás gyors, segítökész, és udvarias, kislányomnak vettük a szemüveget, nagyon megvagyunk elégedve, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Szabó Anna
Szabó Anna
Tovább olvasom
Figyelmes kiszolgálásban volt részem, az első olvasó szemüvegemet Náluk készíttettem. Bízom szakértelmükben, ismerőseimnek a Tallián Optikát szoktam ajánlani.
Marton András
Marton András
Tovább olvasom
Barátságos üzlet, minőségi termékek jó szakemberek ajánlásával. Mióta ide járok, látok.
Előző
Következő